معاون آموزشی دانشگاه علم و هنر یزد:

به گزارش اتاق خبر اردکان به نقل از خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) – منطقه يزد، دکتر "محسن برزگری" در جمع خبرنگاران در رابطه با زمزمه‌هاي تعطيلي دانشكده هنر و معماري اردكان تصريح كرد: اين مرکز از سال 1375 با پذيرش 12 دانشجو در مقطع کارشناسی فرش آغاز بكار كرد و تعداد دانشجويان آن در سالهاي اخير به بيش از 1200 دانشجو در مقاطع مختلف نيز رسيد و هرچند در حال حاضر به دليل سياست‌هاي دولت قبل با کاهش شدید دانشجو مواجه شده است ولي تعطیل نخواهد شد.

 

وي در اين باره گفت: به دنبال سیاست‌های دولت گذشته، اين امكان كه متقاضیان کنکور بتوانند نزدیک‌ترین کد رشته به محل سكونت خود را انتخاب کنند، فراهم شد و طبیعی است كه با وجود رشته‌های مدنظر دانشجو در محل سکونت، کاهش پذیرش دانشجو در بسياری از دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي و آزاد در استان‌هاي كشور اتفاق خواهد افتاد.

 

برزگري در ادامه تعداد دانشجوي مشغول به تحصيل اين دانشكده در سال جاري تحصيلي را 550 دانشجو اعلام كرد و افزود: البته از سه سال قبل پیش‌بینی کاهش دانشجو محرز بود لذا بر همین اساس و در برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با ارتقاي شاخص‌های لازم، پذيرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دستور كار قرار گرفت.

 

وي کاهش دانشجو و به تبع آن نگرانی‌های کارمندان و اعضاء هیئت علمی و همچنین خیرین همراه دانشگاه را طبیعی دانست و گفت: خوشبختانه با توجه به دغدغه‌های بوجود آمده، با همراهی مسئولان ارشد شهرستان و دانشگاه، پذیرش دانشجو در مقطع ارشد به نتیجه رسیده است و علاوه بر آن نيز با تغییر رویکرد وزارت علوم در دولت جدید دانشگاه‌ها به سمت کیفی‌سازی رفته‌اند كه در اين حوزه نيز تا حدودی موفق بودیم.

 

وی خاطرنشان کرد: البته با توجه به هماهنگی‌های بین مراکز آموزش عالی شهرستان اردکان سعی شده تا در انتخاب رشته‌های مراکز آموزش عالی شهرستان موازی کاری صورت نگیرد، اما بازهم در مقطع کارشناسی با کاهش متقاضی روبرو هستيم.

 

برزگری افزود: علاوه بر اين اقدامات در زمینه بومی‌گزینی دانشجو نیز اقدامات شایسته‌ای صورت گرفت اما باز هم تلاش‌ها بی‌ثمر ماند و مقطع کارشناسی این مرکز به یک باره به پذیرش صفر رسید.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با ابراز خرسندی از استقبال دانشجویان از مقاطع ارشد اين مركز، در اين رابطه عنوان كرد: هم‌اكنون با توجه به زیرساخت‌هاي فراهم شده در این مرکز، پذیرش دانشجو را در شش رشته‌ي ارشد داريم ولي آنچه باعث کاهش تعداد دانشجو شده، ظرفیت پایین پذیرش در مقطع ارشد است.

 

برزگری با اعلام این موضوع که عدم پذیرش در مقطع کارشناسی بر فعالیت کادر این مجموعه نیز تاثیر گذاشته است، افزود: جابجایی تعدادی از نیروها که تمایل انتقال به مرکز استان را داشتند، انجام شد اما استراتژی دانشگاه به تعطیلی این مرکز نخواهد انجامید.

 

وی ادامه داد: البته هدف و اولویت اول، حفظ جایگاه دانشگاه و عدم تعطیلی این مرکز و سپس برنامه‌ریزی برای کیفی‌سازی مجموعه دانشکده‌های این مرکز است که یکی از این برنامه‌ها، تقویت رشته‌ها در مقطع ارشد به شمار می‌رود.

 

معاون آموزشی دانشگاه علم و هنر بيان كرد: البته نيم‌نگاهی هم به برنامه‌ریزی پذیرش در مقطع دکتری داریم که در اين رابطه تقاضای دکتری فلسفه هنر براي دانشكده در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است و امیدواریم برای سال 95 امکان جذب دانشجو دکتری نیز تحقق یابد.

 

این مقام مسئول با عنوان این موضوع که دانشگاه علم و هنر اردکان در رنکینگ دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور درجه الف را به خود اختصاص داده است، دستیابی به این جایگاه را نشان از کیفیت بالای زیرساخت‌های این مرکز دانست.

 

وي ابراز امیدواری كرد كه اين دانشكده در سال آینده با هفت رشته در مقطع كارشناسي ارشد به کار خود ادامه دهد و برنامه‌ريزي‌هاي دانشگاه برای پذیرش دانشجو در دیگر رشته‌های هنری همچون تئاتر و موسیقی نيز تحقق يابد.

 

وی افزود: البته نباید فراموش کرد که به علت کمبود هیئت علمی متخصص، رشته‌هایی همچون موسیقی و تئاتر در استان، قابلیت پذیرش دانشجو در این رشته‌ها نيز کاهش می‌یابد.

 

برزگری در بخش ديگري از سخنانش با بيان اين كه سیاست جهاددانشگاهی استان تخصصی کردن مراکز در رشته‌های کاربردی هر منطقه است، اعلام كرد: دانشگاه علم و هنر يزد هم‌اكنون در 70 کد رشته در قالب سه دانشكده در شهرستان‌هاي يزد، اردكان و اشكذر پذیرش دانشجو دارد.

 

برزگری یکی دیگر از سیاست‌ها و اهداف دانشگاه با همکاری جهاددانشگاهی استان را راه‌اندازی یک مرکز کسب و کار هنر در کنار دانشگاه و توانمند‌سازی دانشجویان خواند و افزود: سیاست اشتغال‌زایی دانشگاه به سمت کارآفرینی حرکت می‌کند که ساختار این مرکز نیز به سمتی است که دانش‌آموختگان دانشگاه  برای اشتغال خود بعد از فارغ التحصیلی با حمایت دانشگاه برنامه‌ریزی داشته باشند.

 

وی به زمانبر بودن موضوع اشتغال و پژوهش اشاره و اظهار كرد: امیدواریم به زودی مرکز پژوهش و کسب و کار را در اردکان راه‌اندازی کنیم.

 

وي در ادامه نقش مراکزی چون آموزش و پرورش برای جذب دانشجویان علاقه‌مند به رشته های هنری را بسیار تاثیرگذار و حائز اهمیت خواند و گفت: اگر آموزش و پرورش در فکر تقویت هنرستان‌ها باشد، آمادگی پذیرش در مرکز علم و هنر اردکان وجود دارد و علاوه بر آن نيز آمادگی راه‌اندازی مرکز پیش‌دانشگاهی را نیز برای همراهی با آموزش و پرورش داریم.

 

برزگری افزود: این دانشگاه آمادگی دارد در حوزه مبلمان شهری و زیباسازی نیز در صورت تمايل دستگاه‌های مربوطه مانند شهرداری اردکان، همكاري كند و از ظرفيت‌هاي دانشگاه در اين موارد با كمترين هزينه‌ها استفاده كند.

 

این مقام مسئول با ابراز گلایه از برخی دستگاه‌های اجرایی شهرستان در عدم توجه به همراهی با اين مركز براي بازسازی و تکمیل طرح سر در ورودی دانشكده منتهي به میدان چادرملو، ابراز اميدواري كرد كه پس از گذشت قریب چهار سال بلامعطلي طرح، با همراهی شهرداری و راه و شهرسازی اردکان به نتيجه برسد.

 

برزگري در پایان نيز با تشكر از همراهي همیشگی مسئولان شهرستان در حمايت از اين مركز، اظهار كرد: امیدواریم با تلاش همه مسئولان و دست‌اندرکاران دانشگاه و شهرستان، شاهد شکوفایی هر چه بيشتر این مرکز باشیم.